Oldal kiválasztása

Üdvözöllek,
itt Szőke András,
a személyes online marketing tanácsadód!


Ezen az oldalon megismerheted

a történetemet, és kiderül,

miért vagyok különleges a szakmámban.

 

Jó szórakozást az olvasáshoz! 😉

Az egész 7 évesen kezdődött…

Mióta az eszemet tudom vállalkozó vagyok. Már 7 évesen idegenvezetést tartottam a nővéremmel, a szüleim struccfarmján. Tollat, tojást adtam upsellként a belépő mellé.

Általános iskolában Dragon Ball kártyákkal, és csúzlival kereskedtem. Mindezt úgy, hogy mellette lazán kitűnővel végeztem a sulit.

Még belegondolni is durva, de az első weboldalamat 2009-ben, majd’ egy évtizeddel ezelőtt raktam össze

Egyetem mellett folyamatosan azt kerestem, milyen online vállalkozást tudok indítani.

Hogy megvessem a lábamat a digitális térben, 2009-ben összeraktam életem első weboldalát – ekkor még HTML, PHP, és CSS segítségével.

Ahogy látod, igazi úttörője voltam a gamificationnek 🙂 Sajnos csak egy ilyen félkész fotót találtam az emlékek között.

Ha az első weboldal nem is hozott nagy sikereket, arra elég volt, hogy rákapjak az oldalkészítés ízére. Nagy szerencsémre rátaláltam a WordPress-re, ami teljesen új dimenziókat nyitott meg előttem.

Futószalagon kezdtem gyártani a blogokat, az online üzleti koncepciókat… és megszereztem életem első hirdetőjét is (!), aki pár ezer forintért jelenített meg reklámokat az egyik blogomon.

Több tucatnyi üzleti elképzelést
dolgoztam, próbáltam ki…

Nehéz pontosan megmondani, hogy hány online üzleti elképzelést dolgoztam ki, vagy valósítottam meg, de több tucatnyi anyag van mappákba rendezve a régi meghajtókon.

A mellékelt fotón például egy fizetős kvízjáték koncepcióját látod. Sajnos hatalmasra rúgtak volna a fejlesztés költségei, de ez nem derült volna soha ki, ha nem készítettem volna róla egy 40 oldalas dokumentációt az ajánlatkéréshez. 🙂

Soha nem féltem időt tenni a kísérletezésbe. Rengeteg tudást, és értékes kapcsolatokat szereztem meg alázatos munkával és kitartással.

Többek között az első üzlettársamat is az online üzleti kapcsolataim révén ismertem meg. Egészen pontosan az első hirdetőmmel alapítottunk közös vállalkozást.

Létrehoztuk Magyarország első közösségi álláskereső portálját, és több ezer regisztrált felhasználót gyűjtöttünk az oldalra. Még egy angyal befektetőt is sikerült szereznünk.

Már akkor milliókat kerestem Facebookkal, amikor más még csak találgatta a benne rejlő üzleti lehetőséget

Az álláskereső portál promóciójához kitanultam, hogyan lehet Facebook alkalmazásokat készíteni, és a segítségükkel lájkolókat gyűjteni.

A módszer annyira megtetszett, hogy több, mint 100 Facebookos alkalmazást raktam végül össze, és többszázezer lájkot szereztem vele a Facebook oldalaimra. Volt időszak, amikor egymillió összlájknyi portfóliót menedzseltem.

Mindeközben a BME villamosmérnöki szakát is elvégeztem MSc diplomával. Utáltam, de ha egyszer valamibe belekezdek, azt véghez is viszem!

A hatalmas Facebook eléréseimnek hála, újabb kapuk nyíltak meg előttem. Több tízezres tömeget tudtam megmozgatni, akár órák alatt.

Egy rekord napon, 44 ezer embert vittem ki az egyik blogomra, 2 óra leforgása alatt.

A blogon immáron Google Adsense hirdetéseket jelenítettem meg, és így sikerült komoly bevételekre szert tenni. Elmondhatom, hogy már akkor milliókat kerestem a Facebookkal, amikor más még csak találgatta a benne rejlő üzleti lehetőséget.

4 milliót fizettem azért, hogy megtanuljam a marketing szükségét és erejét, majd rögtön örök szerelembe is estem vele…

A Facebook segítségével megtermelt milliókból, a második üzlettársammal létrehoztam egy exkluzív ruhamárkát.

Hazai gyártás, profi fotózás, modellek, gyönyörű webshop – mindent elkövettünk a magas mérce érdekében.

A gond csak ott volt, hogy ekkor még nem tudtam, a tökéletes termék mellett is milyen komoly marketingre van szükség egy divatmárka esetében. 4 millió forintom bánta, de cserébe a marketing elvetemült rajongója lettem.

Falni kezdtem a marketing oktatóanyagokat, és a siker nem is váratott sokat magára. Egy extrém pozicionálással 1 hónap alatt elértem, hogy Tumblr blogok tucatjai írjanak rólam, bekerültem a HVG-be, és még a tanácsadók tananyagaiba is bekerültem példaként.

A marketing szteroidján felpörögve, elkezdtem kivitelezőként megbízásokat vállalni. Több marketing-fókuszú weboldalt is készítettem megrendelésre.

A legjobb barátom weboldalát is átdolgoztam, ami annyira jól sikerült, hogy látványos kiugrás jelentkezett a bevételében. Pedig egészen szokatlan termékeket, darálós WC-ket árul.

Szerinted a te vállalkozásod túl egyedi ahhoz, hogy segítsen rajta a marketing? 🙂

99 nap alatt 23 millió forintos bevétel, egy nulláról induló weboldallal

A marketing szeretete hozott össze a következő üzlettársammal, Zsolttal is. Egy marketinges fórumon ismerkedtünk meg, majd elhatároztuk, hogy közösen fogunk termékeket értékesíteni online.

Eladtunk bármit, ami az utunkba került. Étrendkiegészítőt, paleo receptfüzetet, rajzolható telefontokot, de még menstruációs segédeszközre is sikerrel építettünk vállalkozást. Ez utóbbival különösen kiugró eredményeket értünk el.

99 nap alatt, a nulláról induló weboldallal, 23 millió forintos bevételt realizáltunk.

Az Online Katapult korszak:
2 év alatt nulláról 70 millióra

A sikeres termékbevezető kampányok után úgy döntöttünk, szeretnénk végre megállapodni, és magasztosabb célok szolgálatába állni. Látva a hazai KKV vállalkozások marketing lemaradásait, döntöttünk:

2015-ben megalapítottuk az Online Katapultot, hogy a többi vállalkozót is megtanítsuk a sikeres online marketing fortélyaira.

A Katapult szó szerint berobbant a hazai piacra. Megírtunk 3 bestseller könyvet, melyekből több, mint 6.000 példányt adtunk el, és alig 2 év alatt nulláról 70 milliós évi bevételre növeltük a vállalkozást.

Létrehoztuk Magyarország első online bankkártyás marketing előfizetését, és miénk lett az ország legnagyobb ilyen szakmai közössége, több, mint 500 taggal.

A Katapult keretében több ezer magyar KKV vállalkozásnak segítettem valamilyen formában, és olykor többszáz milliós cégekkel ültem, ültünk le konzultálni.

A Teslaélmény csapata például az indulás előtt jött el hozzánk konzultálni, majd a tanácsainkkal úgy kilőtt a vállalkozás, hogy öröm volt nézni: alig 1 év leforgása alatt addig fejlődtek, hogy 100 millió feletti értékben (!) vásároltak be Tesla autókat.

Független online marketing tanácsadóként, 
tőlem garantáltan a szakma kréméjét kapod meg

A Katapultot imádtam, azonban a fejlődés úgy hozta, hogy egy idő után különbözőek lettek elképzeléseink a jövőről, üzlettársammal, Zsolttal. 2018 végén azt a döntést láttuk legjobbnak, ha megszüntetjük a Katapultot.

2018 óta, mint független online marketing tanácsadó segítem a hazai KKV vállalkozókat.

A tavaly év végén indított ingyenes Facebook csoportomba egy hónap alatt 1.170-en csatlakoztak, 246 bejegyzés, 3.800 komment, és 7.919 reakció keletkezett!

Ez az eredmény már csak azért is figyelemre méltó, mert az online marketing világszinten elismert legjobbjai is ilyen számokkal dolgoznak. Tudom ezt onnan, hogy rendszeresen veszek részt Amerikai legnevesebb online marketing rendezvényein.

A mellékelt fotón egy többmillió forintos mastermind csoport tagjai mutatják be interakciós arányaikat, melyek közel azonosak az általam generáltakkal.

17% feletti konverzió, és
6 milliós kampány egy hét alatt

Itt azonban nem áll meg a történet. Az ingyenes csoportot januárban előfizetősre váltottam, majd 17% feletti konverziós aránnyal, 233 előfizető csatlakozott hozzám, közülük 65-en éves tagsággal. Ez közel 6 millió forintos bevétel, egyetlen hét alatt.

Ha járatos vagy az online marketingben, tudod, hogy a 17%-os vásárlási konverzió annyira bődületesen magas, hogy alig találkozol bárhol hasonlóval.

Idén májusban megalkottam az általam ismert legátfogóbb online marketing stratégiai képzést

Az utóbbi időben rengeteg online marketing eszköz jelent meg a piacon. A KKV vállalkozások visszajelzései alapján viszont, ez könnyítés helyett, csak még nehezebbé tette a tisztánlátást.

Elegem lett a helyzetből, kezembe vettem az ügyet, és megalkottam egy olyan átfogó online marketing stratégiai képzést, amellyel még nem találkoztam az országban.

Az én küldetésem abban áll, hogy valódi kontrollt adok a vállalkozók kezébe. Azt akarom, hogy ők is ismerjék a nagy képet, ne a részletekben vesszenek el.

Most rajtad a sor, itt az ideje,
hogy neked is segítsek!

Egész életem során, mindössze fél évig volt “munkahelyem”, a kötelező egyetemi gyakorlat idején – de ekkor is a saját üzleti ügyeimet intéztem a laptopomon.

Képtelen vagyok nem vállalkozó aggyal gondolkozni, és kifinomult érzékem van meglátni a lehetőségeket, megérteni az embereket. Nem csoda, hiszen ebben élek, ezt imádom, a marketing pedig kifejezetten a szenvedélyem.

Bár a technikában is tudok neked segíteni, az igazi erősségem a stratégiában van. Egy szoftver technikai beállításait el tudod olvasni a súgóban, fel tudsz kérni egy kivitelezőt, de a stratégiához rengeteg kitartás, tapasztalat és rálátás kell. Nem tudod megvenni azt a tengernyi tapasztalatot, amit azzal halmoztam fel, hogy gyerekkorom óta ebben élek. Kölcsönözni viszont ki tudod tőlem.

Más is megerősíti neked,
hogy jó vagyok abban amit csinálok…

Nem találtál meg valamit az oldalon? További kérdéseid vannak hozzám? Írj nekem emailt bátran a hello@szokeandras.com címemre, és örömmel segítek!