Oldal kiválasztása

Ha szeretnéd, hogy többen nyissák meg az emailjeidet, és még többen vásároljanak a leveleidből, de nincs elég időd a tárgymezők megírására, akkor ez az anyag kifejezetten neked szól!

Összesen 22 darab tárgymező sablont gyűjtöttem neked össze, melyek közül bármikor könnyedén tudsz választani, ha legközelebb sietősen akarsz emailt küldeni! Sok sikert kívánok neked az alábbi sablonokhoz, ha pedig bővebb útmutatásra vágysz, és el akarod sajátítani a profi tárgymezők írásának képességét, akkor ajánlom számodra egy másik anyagomat a Marketing Klub felületén: Hogyan írj kiugróan zseniális tárgymezőket, melyek tömeges megnyitást hoznak az emailednek?

1. Haszonra építő tárgymezők

Minden ember szeret jól járni, szeretjük a kényelmet, a gyorsaságot, és szeretnénk boldogabban élni. Pont ezért működnek zseniálisan a haszon alapú tárgymezők. Mit tudsz haszonként ígérni a címzettednek? Legyen szó bármiről is levélben, gondold eggyel tovább a levél tartalmát, és ne a száraz jellemzőket, tulajdonságokat, hanem a hasznokat kommunikáld a tárgymezőben!

Szeretnél otthonról dolgozni, még magasabb fizetésért?

Nem lenne jobb, ha biztonságban tudnád este a családodat?

Képzeld el, hogy te vagy a legnépszerűbb ingatlanos a városban!

2. Fájdalomra, problémára fókuszáló tárgymezők

Az emberek kétlábon járó problémamegoldó gépezetek. Nincs olyan ember, akinek ne lenne valamilyen problémája, és ne lenne fogékony arra, ha valaki ezt a problémát feszegetni. Ha a közönséged problémájára kérdezel rá a tárgymeződben, nagyon nagy az esélye, hogy a címzettek fel fogják kapni rá a fejüket.

Hogyan strandolj, ha allergiás vagy a klórra?

Mi az oka és mit lehet tenni a krónikus fejfájás ellen?

Állandóan hasogat a fogad, ha hideget vagy meleget eszel?

3. Sürgetésre, hiányra építő tárgymezők

Az egyik legerősebb emberi motivációnk az elvesztéstől való félelem. Nem véletlen, hogy legtöbbször a kampány zárásának utolsó napján érkezik be a megrendelések közel fele. Az emberek akkor döntenek legkönnyebben, amikor már nincs hova tovább halogatni. Éppen ezért, a sürgetéssel, elvesztés félelmével motiváló tárgymezők mindig magas megnyitási rátával teljesítenek.

3 órád maradt, hogy dönts a Kockahas programról!

[ÉJFÉLKOR ZÁRUNK] Most még beszerezheted az exkluzív ajánlatot!

Szerdától 4 hónapig nem fogadunk újabb megrendeléseket!

4. „Hogyan” jellegű tárgymezők

A „Hogyan” kérdőszó után biztosan valamilyen magyarázat, valamilyen levezetés, értékes tanítás következik. Éppen ezért vonzza az emberek figyelmét. A „Hogyan” szó egy olyan trigger, melynek kíváncsiak vagyunk a folytatására, ezért remek eszköz, ha használod a tárgymezőidben.

Hogyan készíts ízletes tortakrémet, kalóriaszegény anyagokból?

Hogyan csökkentsd a lakásod rezsijét, megszorítások nélkül?

Hogyan készíts magadnak hollywoodi mosolyt, otthon?

5. „Miért” jellegű tárgymezők

Van egy olyen mondás, hogy az emberek sokkal inkább kíváncsiak valaminek az okára, mintsem magára az adott dologra. Ha valamit kérnek tőlünk, akkor rögtön az lesz a kérdésünk, hogy oké, de miért? A „miért” kérdőszó a tárgymeződben felkelti az emberek kíváncsiságát, hiszen tudják, hogy egy újabb érvelést, magyarázatot fognak kapni valamilyen témában.

Miért nem égnek rólad a kilók, hiába sportolsz rendszeresen?

Miért van az, hogy este felerősödik a náthád?

Miért pihentetőbb az alvás, ha mindig ugyanakkor fekszel le?

6. „Az ok” jellegű tárgymezők

„Az ok” jellegű tárgymezők azonos elven működnek, mint a „miért” kezdetű tárgymezők, azzal a különbséggel, hogy más a tárgymező felütése. Az okokra mindig kíváncsiak az emberek – feltéve ha őket foglalkoztató téma okaira világítasz rá.

Az ok, amiért nem érdemes este 6 után szénhidrátot enned

Az ok, amiért zárlatos lesz a magára hagyott laptoptöltő

Az ok, amiért nem nyújt elég védelmet az olcsó napszemüveg

7. „Vajon” kezdetű tárgymezők

A „vajon” kezdetű mondatok azt sugallják számunkra, hogy itt valamilyen sejtelmes, rejtélyes dologról lesz szó, és új megvilágításba fogunk helyezni egy témát. A „vajon” kérdőszó azért ideális a tárgymeződben, mert ezzel tudat alatt is megpiszkálod az olvasó kíváncsiságát. Ha a kérdőszó után olyas valamire kérdezel rá, amiről tudod, hogy ott szerepel az olvasó legrejtettebb vágyai között, akkor tuti meg fogja nyitni a leveled! 

Vajon lehetne több pénzt keresni, kevesebb munkából?

Vajon nem tesz kárt az autódban az olcsó üzemanyag?

Vajon mennyibe kerül egy újépítésű lakás a 13. kerületben?

8. Tévhitporlasztó és tabudöntő tárgymezők

Nincs annál izgalmasabb dolog, mint megborítani a status quot, azaz megbolygatni egy olyan témát, állítást, melyről a többség szentül hiszi, hogy valóban igaz. Ugyanígy sok feszültséget generál, ha egy tabutémára kérdezel rá direkt módon. Mi az, amiről úgy gondolod, izgalmas lenne végre lerántani a leplet? Mi az, ami fatális tévedésben tartja a követőidet?  

Miért hazugság az, hogy a koffein ártalmas az egészségre?

Ne hidd, hogy a lebomló szatyor nem szennyezi a környezetet!

Becsapod magad, ha azt hiszed jót tesz a napozás!

9. Hírekre épülő tárgymezők

Az angol nyelv külön fogalmat használ arra a módszerre, amikor egy népszerű hír szárnyain kapaszkodsz fel, hogy magadnak is több figyelmet szerezz: ez a newsjacking. A newsjacking lényegében egy kreatív lehetőség arra, hogy te is bármilyen formában rákapcsolódj az embereket lázban tartó témákra. Most születik egy új baba a királyi családban? Nyert, vagy épp vesztett egy híres focicsapat? Most zajlik a klímatalálkozó? A hír bármi lehet, amiről úgy gondolod, hogy fontos a közönséged számára, és ideális lehet, hogy te is rácsatlakozz.

Ezt a bébiételt királyi család új tagja sem utasítaná vissza

Kikapott a Barcelona, de PlayStation-ön még beleszólhatsz az eredménybe

Ezt a sztorit elmesélném, ha meghívtak volna a klíma konferenciára

10. Eseményre, aktualitásra építő tárgymezők

Egy általános jelenség, hogy bármilyen esemény, amihez dátum van rendelve, automatikusan fontosabb, sürgetőbb lesz számunkra, mint az, amihez nem kapcsolódik semmilyen időpont. Éppen ezért, a dátumot, eseményt, vagy más aktualitást tartalmazó tárgymezők különösen alkalmasak a figyelem felkeltésére. Milyen dátumot tudsz kapcsolni a leveled tartalmához? Milyen közelgő eseményhez tudsz kapcsolódni? Gondolkozz el ezeken, és használd bátran a tárgymeződben!  

Idén karácsonykor ez lesz a legnépszerűbb ajándék!

2 hét múlva egy hatalmas meglepetéssel érkezem!

Ezt a „focibarát” nasit ropogtassátok a BL döntő alatt!

11. Perszonalizált tárgymezők

A marketing egyik leghatásosabb eszköze a perszonalizáció. Minél inkább rászabod a címzettre az üzeneted, annál jobban érzi majd sajátjának, és annál inkább tudsz hatni rá. Milyen módon tudod perszonalizálni a tárgymeződet? Bármilyen adatot, információt, amit korábban begyűjtöttél, be tudod illeszteni a tárgymeződ szövegébe. Keresztnév, lakhely, kutya neve, a változók száma végtelen, ahogyan az is, hogy hogyan használod fel ezeket az adatokat a megszólításban.  

Még mindig fáj hajolás közben a hátad, Géza?

Bodri kutyád ennek a játéknak biztosan örülni fog!

Örülnél, ha Veszprémben is nyitnánk boltot, Gábor?

12. Közösségi bizonyíték, visszajelzés jellegű tárgymezők

Egy üzenet sokkal hitelesebb, ha nem csak te, hanem tőled független emberek is megerősítik. A visszajelzések, ajánlások nagyon szuperül működnek a tárgymezőkben, kiváltképp, ha épp egy ajánlatot szeretnél értékesíteni a levélben. Legközelebb próbáld ki, hogy az ígéretedet, állításodat ajánlások, visszajelzések segítségével fogalmazod bele a tárgymeződbe!

Már 3000-en tették le nálunk a nyelvvizsgát!

„Kételkedve vágtam bele, de ma már én vagyok a legnagyobb rajongó!”

Gábor ma járni sem tudna, ha nem kezdte volna el tavaly a jógát

13. Ingyenes anyagot kommunikáló tárgymezők

Sok vállalkozó, marketinges esik abba a hibába, hogy kiküld egy értékes, ingyenes tanítást, anyagot az emailben, de elfelejti megfelelő módon kommunikálni ezt a tárgymezőben. Csak gondolj bele! Épp most ért véget egy intenzív kampány a listádon, melynek keretében rengeteg sales emailt küldtél ki. Annak érdekében, hogy pihentesd a listádat, összeraksz egy szuper, ingyenes anyagot, de amikor kiküldöd, elfelejted jelezni a tárgymezőben, hogy ez egy ingyenes anyag, ezért meg sem nyitják az emberek, mert azt hiszik, egy újabb sales email. Ugye mennyire kellemetlen? Ha egy értékes, ingyenes anyagot küldesz ki, akkor ennek csapj kellő felhajtást is, jelezd a tárgymezőben, hogy miről van szó!

[BLOGCIKK]: Hogyan téliesítsd szakszerűen a motorkerékpárodat?

INGYENES RECEPT: Teljesértékű, egészséges reggeli, 5 perc alatt

LETÖLTHETŐ KALAUZ: Mire figyelj ha Egyiptomba utazol nyaralni?

14. Sztori bevezető tárgymezők

Nem árulok el újdonságot, ha azt mondom, a sztorik nagy hatással bírnak a marketingben, hiszen segítségükkel érzelmesen és szemléletesen lehet átadni egy üzenetet. Azt viszont már jó eséllyel új információ lesz, hogyan tudod a sztoridat magas megnyitás mellett kiküldeni emailben. Ahelyett, hogy egy új tárgymezőt találnál ki a nulláról, próbáld ki, hogy a sztori legelső, legizgalmasabb bevezető mondatát teszed bele a tárgymezőbe! Ha kellően érdekes az első mondat, be fogja szippantani az olvasót, és alig várja, hogy elolvassa a folytatást!

Felszálltunk reggel 9-kor a vonatra, majd erre lettem figyelmes

Már 3 órája ültem az üres monitor előtt, amikor hirtelen…

SZTORI: Így kerültem el egy életveszélyes balesetet a körúton

15. Meglepő, bulvár stílusú tárgymezők

Lehet, hogy nem kedveled túlzottan a bulvármagazinokat, egy dologért azonban mégis megéri beleolvasni néhányba: roppant provokatív és izgalmas címsorokat használnak. A bulvárvilágban azok az igazi sztárok, akik a cikkek címsorait írják. A kismillió – és valljuk be, sokszor igen alacsony minőségű – cikk közül csak úgy lehet kitűnni, ha egy megfelelő címsorral ellopod a többi cikk elől a figyelmet.

Nem egészséges, ha folyamatosan bulváros tárgymezőket használsz, de alkalmanként igen jó eszköz lehet ez a stílus arra, hogy plusz figyelmet szerezz magadnak. Kezeld úgy, mint az energiaitalt, ha ésszel használod, fel tudja pörgetni a leveleidet! 😉

Ha azt hiszed nem lehet 10 percig kibírni a víz alatt, most figyelj!

Tátva marad a szád, ha meglátod az előtte-utána fotót!

Senki nem hitte volna, hogy így is lehet olcsón utazni!

16. Ellentmondást tartalmazó tárgymezők

Az ellentmondás a kognitív feszültség melegágya. Már többször hivatkoztam a feszültségre korábban, és egyáltalán nem véletlenül: zsigeri kényszerünk van arra, hogy megszüntessük a feszültségeket. Pont ezért működnek jól az ellentmondást tartalmazó tárgymezők. Ahogy elolvasod, kíváncsi leszel, hogy vajon mi a feloldozás, hogyan lehet ezt a rejtélyt megoldani. Használj te is bátran ellentmondásokat a tárgymeződben, ha több megnyitást szeretnél!

Gerincsérvvel diagnosztizálták, mégis megnyerte a súlyemelő bajnokságot

Fél évet sem jósoltak neki, 3 éve makk egészségesen él

A gyorsétteremi étel hizlal, mégis lefogyott vele 30 kilót

Madárbalesettől tört ripityára a golyóálló üvegablak

17. Személyes, bizalmas jellegű tárgymezők

A hírlevélküldés egyik rákfenéje, hogy sokszor elfelejtjük, attól még, hogy tömegesen küldjük ki a levelet, nem kell, hogy tömeges levélnek érződjön. Ha többes számban fogalmazol a levélben, vagy túlzottan kimért vagy, azzal megszeged az emailküldés szabályait: itt valójában négyszemközti kommunikáció zajlik, egy bizalmas csatornán. Kifejezetten üdítő lehet az olvasód számára, ha alkalmanként küldesz egy olyan levelet, melynek tárgymezője és tartalma személyesebb, közvetlenebb hangvételű. Meglátod, sokkal magasabb lesz a bizalmas jellegű leveled megnyitása!

Valamit elrontottam?

Beszélnünk kellene…

Lehet hozzád egy bizalmas kérdésem?

18. Nagyon rövid, 1-2 szavas tárgymezők

Az iparági statisztikák, és a személyes tapasztalatom szerint, a rövidebb, tömörebb tárgymezők több megnyitást kapnak, mint a terjengősebb társaik. Egy extrém esete a rövid tárgymezőknek, amikor 1-2 szóban fogalmazod meg a mondandódat. Ezekkel a tárgymezőkkel azonban tényleg legyél nagyon óvatos, mert kétélű fegyverként hatnak! Szokatlanságuk erejével szinte biztos, hogy magasabb megnyitásokat fogsz elérni, azonban ha túl sűrűn alkalmazod ezt a módszert, garantáltan felbosszantod a követőidet. Tényleg csak ritkán, különleges esetekben élj ezzel a lehetőséggel!

Vége

Most jó?

Biztos?

19. Esettanulmány jellegű tárgymezők

Az esettanulmányok, tehát a számokat és adatokat tartalmazó sikersztorik roppant izgalmasak a feliratkozóid számára, hiszen egyszerre tudnak tanulni, és motivációt nyerni belőlük. Arról nem is beszélve, hogy az esettanulmányok remekül elő is melegítik őket a vásárlásra. Ezen érvek mentén, egyértelmű, hogy az esettanulmány jellegű tárgymezők is nagyobb figyelmet kapnak, és előnyre teszel szert ha, ilyen tárgymezőkkel küldöd ki a leveledet.

5 évig stagnált, majd 1 alatt 30 új munkatársat vett fel

10.000 kilométert futott le 2 év alatt, egyetlen cipőben

10 millió forint hirdetési költségből 53 millió forint bevétel

20. Lista, felsorolás jellegű tárgymezők

Az emberek imádják a listákat, felsorolásokat, mert nagyon könnyű őket feldolgozni, áttekinteni, és a lista jellege azt üzeni, hogy sok értékes gondolat van az adott anyagban. Bármi is legyen a leveled törzsében, érdemes elgondolkoznod, vajon hogyan tudnád lista formátumúra alakítani. Ha listát formázol a leveledből, vagy a leveled egy szeletéből, akkor két legyet ütsz egy csapásra, hiszen ezután már bele tudod fogalmazni a tárgymeződbe is, ezzel pedig növeled a megnyitásaidat is!

5+1 ötlet, hogyan tedd fillérekből otthonosabbá a nappalidat

10 módszer, hogyan kerüld el idén a makacs megfázást

3 tanács a főzőlapra égett szennyeződéssel szemben

21. Felszólító, cselekvésre buzdító tárgymezők

A felszólítások, cselekvésre buzdító mondatok bárhol nagy erővel bírnak a marketingedben, és ez a tárgymező esetén sincs másként. Milyen fontos cselekvést vársz el a leveled olvasójától? Írd bele a tárgymezőbe, és ezzel is ösztönözd rá, hogy valóban megtegye! Nem érdemes folyamatosan utasításokat használnod a tárgymezőben, hiszen idővel elunják az emberek, de ha betartod az arányokat, és csak alkalmanként élsz ezzel a lehetőséggel, akkor remekül ki tudod használni az előnyeit.

Nyisd meg ezt a levelet, ha érdekel a passzív jövedelem!

Töltsd le ezt az útmutatót, hogy megduplázd a vevőidet!

Foglald le a helyedet, ha nem akarsz lemaradni!

22. Direkt ajánlatot tartalmazó tárgymezők

Ha egy ajánlatot tartalmaz az emailed, és megfelelően megágyaztál már neki, akkor ne kerülgesd, írd bele ezt az ajánlatot bátran a tárgymezőbe! Mit értek a megágyazás alatt? Ha folyamatosan csak értékesítési célzattal küldesz levelet a listádra, akkor egy huszadik ajánlat már senki számára nem lesz izgalmas. Azonban ha karbantartod a listádat, és rendszeresen küldesz ki hasznos, értékes, ingyenes anyagokat, akkor ezek közé ideális választás alkalmanként beszúrni egy direkt ajánlatot, melynek a tárgymezőben is megfelelő hangsúlyt adsz.

250 oldalas bestseller üzleti könyv, csak 499 forintért. Kéred?

Ha most kérsz ajánlatot, 20%-ot engedek a végső árból!

Bízz meg a honlapoddal, és fizess csak akkor, ha tényleg működik!

Használd bátran ezeket a sablonokat, ha legközelebb gyors tárgymezőre van szükséged, ha pedig nagyobb változatosságot szeretnél elérni, nyugodtan kombinálhatod egymással a különböző típusokat is!

Ezzel gyakorlatilag végtelen mennyiségű új tárgymezőt tudsz elkészíteni, viszont ha még ennél is többre vágysz, ajánlom neked a profi tárgymezőírás hátterét megtanító másik anyagomat a Marketing Klub felületén: Hogyan írj kiugróan zseniális tárgymezőket, melyek tömeges megnyitást hoznak az emailednek?

Sok sikert, hajrá!