Oldal kiválasztása

Ebben az anyagban 103 darab ötletet gyűjtöttem össze neked, miről tudsz posztolni a közösségi felületeiden, legyen ez a Facebook, az Instagram, vagy a Linkedin. Ha eddig folyamatos fejtörést jelentett számodra, hogy újabbnál újabb ötletekkel állj elő, akkor örökre elfelejtheted ezt a problémát: az alábbi listával egyszer és mindenkorra elsöprömm a kreatív válságodat!

Szakmai- iparági tanítások

A szakmai tanításokra azért van hatalmas szükség a kommunikácidóan, mert ezek segítségével tudod bizonyítani a hozzáértésed, és ezek segítségével tudod edukálni a követőidet. Ahhoz, hogy valaki vásárlóvá váljon, először el kell jutnia arra a tudásszintre, ahol meg tudja hozni a vásárlói döntést. A tanítások segítségével erre a tudásszintre tudod felzárkóztatni a követőidet, így egyre több és több vásárlód lesz.

1. Ossz meg valamilyen iparági statisztikát, és fejtsd ki róla a véleményed!

2. Készíts egy egyszerű infografikát, amiben szemléletes módon demonstrálod, vagy hasonlítod össze az iparágad statisztikáit, érdekes számadatait!

3. Mi működik most a legjobban az iparágadban? Melyek a legújabb innovációk, hogyan tudják ezeket hasznosítani a követőid, és mi a véleményed róluk?

4. Tekints a jövőbe! Milyen iparági trendek jönnek a piacodon a közeljövőben, és ez hogyan fogja érinteni a követőidet?

5. Ajánlj valamilyen hasznos eszközöket a követőid számára! Milyen szoftvereket, egyéb eszközöket használsz, hogy megkönnyítsd a mindennapjaid?

6. Készíts egy “how to”, azaz “hogyan” jellegű posztot, vagy videót, amiben egy gyakori kérdésre mutatod be, fejted ki a választ!

7. Készíts “gyors tipp” jellegű posztot, amiben egy rövid, de annál frappánsabb megoldást adsz egy egyszerű probléma megoldására!

8. Készíts egy “megtakarítás” jellegű posztot, amiben ahhoz adsz tanácsot, hogyan spóroljanak időt, pénzt, vagy energiát a követőid valamilyen iparági téma, kihívás kapcsán!

9. Készíts “gyakori hibák az xy témában” jellegű posztot, melyben felsorolod a szakmád kapcsán, a követőid által elkövetett leggyakoribb baklövéseket!

10. Rombolj le egy adott tévhitet! Mi az amit sokan rosszul tudnak, félreértenek a szakmádban? Fejtsd ki, hogy miért tudják rosszul, és mi a valóság!

11. Készíts listába szedhető tanításokat a követőidnek! Milyen folyamatot tudnál lépésekre bontani, vagy mi az a téma, amiben több tényt, összetevőt, elemet tudnál felsorolni?

12. Kérd meg a követőidet, hogy küldjenek neked valamilyen esetet, példát, amit utána az engedélyükkel kielemzel, majd az elemzést közzéteszed! Ez lehet egy étrend, egy weboldal, de akár egy lakás átrendezést is ki tudsz elemezni, a téma az iparágadtól függ!

13. Készíts “ha valaki ezt anno elmondta volna nekem, akkor most…” jellegű posztokat! Ennek a posztnak a lelke az, hogy egy olyan fontos tanítást, intelmet mutatsz be, melyet ha anno megtanított volna neked valaki, akkor most előrébb tartanál, megkímélted volna magad egy bukástól, stb.. Egy nagy pozitív eredményhez vezessen a tanítás!

14. Adj kreatív ötleteket a követőidnek vállalkozásod témájában! Például: kreatív ötletek, hogyan tudod feldobni a hátedzésed; kreatív ötletek, hogyan tudod változatossá tenni a reggeli zabkásádat; kreatív ötlet, hogyan gépelj 10%-kal gyorsabban…

15. Indíts rendszeres live adást – mintha saját TV műsort indítanál – előre beharangozott fix időpontban. Például: minden héten csütörtök este kérdezz-felelek live adás; kéthetente péntek este vendég szakértői interjú; minden kedden délben itneraktív oktató műsor, egy előre megszavazott témában…

16. Indíts rendszeres poszt kategóriákat, témákat! Például: motivációs péntek, ahol egy ügyfél sikersztorit mutatsz be; a hónap győzelme, ahol az adott hónap legérdekesebb eredményéről beszélsz/írsz; szerda esti bölcsesség, ahol az adott hétre kiválasztott intelmet, idézetet osztod meg…

17. Ha készítesz blogcikkeket, ingyenes csalianyagokat, vagy írsz hírleveleket, akkor oszd meg őket, vagy készíts belőlük egy kivonatos, tömörített posztot!

18. Kérj a szakmád más szakértőitől vendég anyagokat, vendég posztokat!

19. Ossz meg egy negatív kritikát, és magyarázd el, hogy miért nincs igaza, és miért téved, aki írta! Természetesen mindezt név nélkül tedd, tehát nem cél az illető megalázása, de ha csípős megjegyzést tesz rád alaptalanul, akkor humoros formában rá lehet világítani a tévedésekre.

Üzleti kulisszák

A kulisszák mindig vonzzák az emberek figyelmét, hiszen azt üzenik, hogy valamilyen titkos, intim dologra fog fény derülni. Alapvető tulajdonságunk, hogy roppant kíváncsiak vagyunk, és egy üzleti kulissza remekül kielégíti az igényeinket, ráadásul az üzlettel kapcsolatos információk segítik a vállalkozásod megismerését, megkedvelését.

20. Harangozd be a következő nagy dobást! Mire készülsz a színfalak mögött?

21. Fókuszálj csak a mai napra! Min dolgozol ma, most, ebben a pillanatban? Mi zajlik a kulisszák mögött?

22. Mutasd be a céged egy folyamatát! Hogyan dolgozik a termelés, az ügyfélszolgálat, a marketing?

23. Oszd meg a céged egy belső eseményét, ünnepét! Csapatépítő tréning, születésnap, bármilyen közösségi esemény egy jó ok lehet a posztolásra.

24. Milyen tradíciókat, hagyományokat követsz vagy követtek a cégedben? Minden harmadik péntek déltől kettőig pókereztek? Havonta egy szerda délutánon teázós-süteményes beszélgetős program zajlik nálatok? Esetleg van olyan ajtó az irodában, aminek a kilincsét babonából csak bal kézzel fogjátok meg? Bármilyen érdekes hagyomány megér egy posztot!

25. Mutasd be egy átlagos napodat! Mi a menetrended? Hogyan dolgozol? Mit teszel annak érdekében, hogy jobban szolgáld a vevőidet?

26. Mutasd be egy kollégádat! Mit kell róla tudni? Miért vagy rá büszke és miben segíti a vevőidet?

27. Milyen tanulságos sztori történt veled mostanában? Mi a tanulsága az üzleted szempontjából?

28. Készíts interjút egy beszállítóddal, partnereddel, és mutasd meg milyen nagyszerű emberekkel dolgozol együtt!

29. Ha éppen valamilyen kampányod zajlik, akkor beszélj az eladásokról, mutasd be az ide kapcsolódó háttérmunkákat!

Személyes kulisszák

Egy márkát, egy vállalkozást mindig a személyességen keresztül lehet a legkönnyebben építeni, hiszen az emberek az emberekhez szeretnek elsősorban kötődni, és nem az arctalan gazdasági szervezetekhez. Azzal, hogy személyes kulisszákat is megosztasz magadról, szerethetőbb, megjegyezhetőbb lesz a vállalkozásod is.

30. Ossz meg valamilyen életeseményt! Milyen magánéleti esemény történt veled mostanában, amire büszke vagy?

31. Készíts “x dolog amit nem tudtál rólam” jellegű lista posztot, és mesélj el magadról érdekes tényeket, sztorikat!

32. Készíts “lehet, hogy nem is tudtál róla, de…” jellegű posztot, amiben egy adott érdekességet mutatsz be saját magaddal kapcsolatban!

33. Mutasd be, hogyan szoktál bizonyos dolgokat csinálni a szabadidődben! Hogyan relaxálsz, hogyan sportolsz, hogyan osztod be az idődet?

34. Van valamilyen érdekes hobbid, szokásod, tevékenységed, amibe be tudnád avatni a követőidet? Készíts ezekről is posztot!

35. Van olyan családtagod, akit szívesen bevonnál, megjelenítenél a tartalmakban, és neki sincs ellenére? Akkor készíts vele néha közös posztokat, ezzel is színesebbé tudod tenni a műsorodat!

36. Van háziállatod, akit alkalmanként meg tudnál jeleníteni a posztokban? A kutyák, macskák mindig nagyon népszerűek a közösségi médián. Ne vidd túlzásba, de alkalmanként humoros és kedves felütést adhat a kommunikációdnak, ha megjelenik benne egy cica, vagy egy kutyus.

37. Mi a kedvenc filmed, és miért ez a kedvenced? Mit tudnál tanítani belőle, milyen relevanciája van ennek a filmnek vállalkozásoddal?

38. Mi a kedvenc könyved, és miért? Mit tudnál tanítani belőle, milyen relevanciája van ennek a könyvnek a vállalkozásoddal?

39. Ki a kedvenc költőd/vállalkozód/énekesed/celebed és miért?

Küzdelmek és motiváció

A küzdelmek bemutatása még közvetlenebbé tesz a követőid szemében, még inkább azt érzik, hogy egy nyelvet beszélsz velük, és egyúttal tisztelni is fognak érte, hogy le tudod győzni a kihívásaidat. A motivációs tartalmakon keresztül tovább tudod lelkesíteni a követőidet, így eléred, hogy érdeklődve figyeljenek rád.

40. Mit hibáztál el legutoljára? Meséld el egy bukásod sztoriját és tanulságát!

41. Milyen káros szenvedélytől, szokástól sikerült megszabadulnod, és milyen egészséges szokásokat sikerült kialakítanod? Hogyan sikerült mindez?

42. Mi a következő célkitűzésed, vállalásod? Vond be az embereket a küzdelmeidbe!

43. Van valamilyen bakancslistád? Ha nem diszkomfortos ezt nyilvánosan megosztani, akkor mutasd be a követőidnek!

44. Mesélj el egy olyan szituációt, amikor valamiről azt hitted, hogy képtelen vagy meglépni, megfejlődni, de aztán mégis felülkerekedtél magadon és elérted a célodat!

45. Ossz meg valamilyen idézetet, mondást, melyről úgy gondolod a követőidnek is érdemes megismerniük! Bátran fejstd ki mélységeiben is, nem szükséges, hogy egyetlen mondat legyen a poszt.

46. Ossz meg egy inspiráló történetet, fotót, videót valakiről, akinek példaértékű a sztorija! (Ez lehetsz akár te is, egy ügyfeled is, vagy szabadon választott személy.)

47. Mutass példát! Mit sportolsz? Hogyan véded az egészséged? Taníts valamit, ami nem a szakmád része, de fejleszti a követőid!

48. Hogyan tudsz reményt adni a közönséged egy nagyon nehéz helyzetben lévő csoportjának? Mutasd be, hogy semmilyen helyzet nem kilátástalan, és segíts nekik lendületet nyerni, hogy változtassanak!

49. Bármilyen piacról is legyen szó, nagyon sok ember tévesen, túl borúsan látja a helyzetét. Tanítsd meg a követőidet, hogy legyenek hálásak az apró dolgokért, örüljenek a kudarcoknak – hiszen ezek a fejlődést szolgálják -, és ezzel adj nekik motivációt a fejlődéshez!

Ügyfélsikerek

Az ügyfélsikerek azért adnak roppant jó kommunikációs alapot, mert segítségükkel izgalmasan tudod szemlélteni a követőidnek, milyen eredményeket tudnak elérni, ha tőled vásárolnak. Az ügyfélsztorik kellően érdekesek, hiszen az adott sztori szereplője mindig más és más, a sikereken keresztül pedig lelkesíteni tudod a többi követődet, hogy ők is lépjenek akcióba.

50. Mutasd be egy elégedett, sikeres ügyfeledet, fotókkal, szöveggel, meséld el a sztoriját!

51. Készíts interjút egy sikeres, elégedett ügyfeleddel! Menj el hozzá, vagy hívd meg magadhoz az irodában, és kérdezd ki, beszéltesd!

52. Oszd meg egy elégedett ügyfeled ajánlását, visszajelzését! Kérd meg bátran az követőidet, hogy készítsenek neked videós ajánlásokat, hogy ki tudd őket posztolni!

53. Ossz újra egy nagyszerű kommentet valamelyik korábbi Facebook posztod alól. Biztosan találsz valahol egy hasznos, felemelő, izgalmas, vagy éppen vicces hozzászólást.

54. Hogyan győztél meg valakit, aki nem hitt a bizniszedben, esetleg utálkozott korábban? Mi volt a leszerelési technikád, és hogyan fordult át vásárlássá a kezdeti ellenállás?

55. Indíts egy “remake” műsort, amiben egy adott ügyféllel dolgozol együtt folyamatosan a kamerák előtt, és rendszeresen beszámolsz a fejlődéséről, a kihívásairól. Válassz ki valakit, akit lefogyasztasz, válasz ki valakit, akinek segítesz fellendíteni a bizniszét, a lényeg, hogy több poszton keresztül mutasd be, hogy mi történik a közös munka során, melyek a kihívások és a sikerek!

Hála és öröm

Az emberek imádják pozitív tartalmú posztokat. Ha megosztod a követőiddel az örömödet, akkor részesülni tudnak a sikeredbből, ha pedig hálát adsz nekik, azzal azt üzened, hogy tiszteled, megbecsülöd őket, ráadásul alázattal tekintesz a világra, ami szintén pozitív erény.

56. Adj hálát a követőidnek! Miért vagy hálás nekik? Aktívak, időre fizetnek, régóta követnek?

57. Oszd meg az örömödet! Milyen sikert értél el mostanában? Mire vagy büszke?

58. Ünnepelj a követőiddel! Milyen mérföldkő jön legközelebb? x ezer követő? x-edik vásárlás? x milliós árbevétel?

59. Ki az, akinek sokat köszönhetsz, és sokat segített, hogy elérd a sikereidet? Mutasd be őt egy posztban, és írj neki nyilvános köszönetet!

60. Melyik beszállító, együttműködő partnered, alvállalkozóddal dolgozol együtt már régóta? Írj róla egy ajánló posztot, és mondd el, mennyit köszönhet neki a vállalkozásod!

61. Milyen nehéz körülményeken mentél át, milyen akadályokat kellett meglépned, és milyen bukásokat kellet elszenvedned, melyek hozzásegítettek a jelen sikereidhez? Vesd be az érzelmeket, és készíts egy kreatívabb, drámaibb posztot, amiben hálát adsz a kudarcoknak, melyek új dolgokra tanítottak meg!

Interaktivitás

A közösségia média nagy előnye, hogy nem csak egyirányú kommunikációt tudsz folytatni, mint például egy TV műsor esetében. Azzal, hogy interakcióba lépsz a követőiddel, még erőteljesebb bizalmat építesz a vállalkozásod irányába, és a követőid úgy fogják érezni, hogy te valóban figyelsz rájuk, valóban törődsz velük.

62. Hozz létre egy szavazást valamilyen témában, és előre add meg a válaszlehetőségeket! (A Facebook biztosít erre lehetőséget.)

63. Kérd ki a követők véleményét valamilyen témában, és biztasd őket arra, hogy fejtsék ki a gondolataikat kommentben!

64. Milyen témáról indítanál szívesen nyilvános vitát? Lehetőleg kerüld a politikát és a nagyon megosztó témákat! Olyan témát dobj be, amely nem érint senkit kellemetlenül, de mégis kultúráltan lehet ütköztetni róla egymás véleményét! (És légy résen, moderáld a rendetlenkedőket!)

65. Készíts valamilyen kutatást a témádban, majd tedd közzé az eredményeket! A kutatást el tudod végezni egy megosztott űrlap segítségével, majd az eredményeket összesítve, kiértékelve egy újabb posztot tudsz készíteni.

66. Tegyél fel játékos kérdéseket a követőidnek, például, “mi a kedvenc…” vagy “mikor csináltál valamit utoljára” vagy “mit jósolsz valamivel kapcsolatban”?

67. Készíts egy „te hogyan oldanád meg?” jellegű posztot! Vázolj egy problémát, és kérdezd meg a követőidtől, ők milyen megoldást alkalmaznának rá!

68. Indíts “adj nevet a fotónak” játékot, amiben egy izgalmas, érdekes fotóhoz kell saját címet alkotniuk a felhasználóknak!

69. Készíts egy kérdezz-felelek videós posztot, live adást!

70. Készíts bemutatkozós posztot! Biztasd arra az embereket, hogy leírják kommentben mivel foglalkoznak, és miért követnek téged, vagy kivel szeretnének megismerkedni, kapcsolatot építeni!

71. Szervezz valamilyen egyszerű játékot! Nem a fizetős, sorsolós nyereményjátékra gondolok, hanem olyas valamire, aminek valódi élménye van. Például tegyél fel egy kérdést, és akik a lájkok alapján a legfrappánsabb válaszokat adják, azokat jutalmazd valamivel.

72. Gyűjts kreatív módon visszajelzéseket a felhasználóktól! Kérd meg őket, hogy írják meg röviden, mi volt eddig a legkedvesebb élményük veled kapcsolatban!

Aktualitások, események

Az aktualitások, forró témák, események mindig vonzzák az emberek figyelmét. Ha ezekről posztolsz, biztos lehetsz benne, hogy kellő érdeklődéssel fognak rád figyelni a követőid.

73. Milyen aktuális témára tudsz rácsatlakozni a nagyvilágból? Nézz szét valamelyik híroldalon, vagy keress rá Google-ben az iparágad kulcsszavaira, hogy találj valamilyen releváns témát, amit meg tudsz osztani, ki tudsz fejteni a követőidnek!

74. Milyen nemzeti ünnep közeleg éppen? Húsvét, karácsony, anyák napja? Hogyan tudsz ezekre rákapcsolódni? Tegyél közzé valamilyen ünnephez kötődő, releváns gondolatot, tanítást, élményt!

75. Hogyan tudsz reagálni az időjárásra? Ha jól használod, az időjárás is egy remek apropó tud lenni arra, hogy kommunikálj. Esik a hó? Akkor kösd össze a havas témával a napi posztodat! Kánikula van? Akkor adj valamilyen szezonális ajánlatot, és posztolj erről!

76. Milyen sorozatra, mémre tudsz rákapcsolódni? Ha éppen Trónok Harca lázban ég a világ, akkor tudsz ehhez kapcsolódóan posztolni, de ha épp a Faceapp hódítja meg az internetet, akkor te is tudsz ebben a témában posztot készíteni.

77. Örökítsd meg a pillanatot! Posztolj magadról valamilyen szelfit, amiben bemutatsz valamilyen aktualitást. Kivel vagy most? Hová tartasz? Mi történik veled épp?

78. Ha valamilyen eseményre, rendezvényre mész, amely releváns és hasznos lehet a követőid számára, akkor oszd meg velük előre,  és kérd meg őket, hogy jöjjenek el, ha találkozni szeretnének veled!

79. Ha rendezvényre, oktatásra mész, feltétlen készíts minél több fotót és videót a helyszínen, majd számolj be a rendezvényről, oszd meg a tanulságokat, élményeket, tapasztalatokat!

80. Ha bárkivel találkozol a rendezvényen, legyen akár ügyfél, akár ismerős, akár előadó, akkor feltétlen készítsetek közös fotót, vagy videót, és ebből is könnyedén izgalmas posztot tudsz létrehozni!

Nosztalgia, visszatekintés

A nosztalgikus dolgok amellett, hogy kellemes érzéseket pengetnek meg a követőidben, neked is remek alapot adnak a kommunikációhoz. A múlt eseményei már adottak, csak kutatni kell egy picit, hogy a feldolgozásukkal népszerű posztot tudj készíteni.

81. Készíts valamilyen visszatekintős posztot! Mi történt veled x hónappal, x évvel ezelőtt, ami a mai nappal kontrasztba helyezve meglepő, vagy motiváló? Úgy is mondhatnám, mutasd meg, mennyit fejlődtél, honnan indultál!

82. Teremts kontrasztot, és hasonlítsd össze egymás mellé tett fotókkal a múltat és a jelent! Tedd egymás mellé a honlapod régi és mostani fotóját, vagy akár a saját fiatalkori fótodat, de az üzletedről is használhatsz “akkor és most” jellegű fotókat.

83.  Mesélj el egy sztorit a múltadból! Hogyan indult el például anno a vállalkozásod?

84. Milyen volt az élet azelőtt, hogy kitalálták (vagy kitaláltad) volna a terméked, szolgáltatásod? Milyen volt az élet a porszívó előtt, milyen volt anno a fogászati kezelés, milyen volt az élet az autózás előtt? Bármi is legyen az iparágad, izgalmas visszatekinteni arra az időszakra, amikor még nem volt ilyen egyszerű az élet, mint ma.

85. Milyen érdekes történelmi sztorit tudsz megosztani az iparágaddal kapcsolataban? Ki az aki sokat tett az iparágadért, és milyen kihívásokon ment keresztül?

86. Melyik korábbi, nagyon népszerű posztodat tudnád újraosztani, pár gondolattal kiegészítve? Ha egy poszt anno jól teljesített, az biztosan most is érdekes lesz a követőid számára, és pár gondolattal kiegészítve könnyedén tudod aktualizálni.

Státuszépítés és pozicionálás

Ahhoz, hogy a vállalkozásod sikeres legyen, megfelelően kell pozicionálnod magad az emberek fejében, és olyan státuszt kell kialakítanod, amely mentén fel tudnak rád nézni a követőid. Senki nem akar egy olyan embet követni, aki szürke, unalmas, és nincs meg benne a véleményvezérekre jellemző elszántság.

87. Emlékeztess rá, hogy miért vagy jobb, mint a többi piaci szereplő! Szemléltesd egy sztorival!

88. Lázadj fel valamin, amit az iparágadban nagyon sokan rosszul csinálnak, és tele van vele a hócipőd! Fontos! Még véletlen se bánts meg név szerint másokat, csak a jelenség ellen lázadj, és mutass rá, hogy te ezt sokkal jobban csinálod!

89. Emlékeztess rá, miért éri meg követni téged! Lelkesíts, motiválj, hogy jó az irány ahová közösen tartunk!

90. Beszélj az értékeidről, étrékrendedről, és arról, hogyan köszön ez vissza a bizniszedben!

91. Milyen ügyekért vállalsz társadalmi felelősséget? Az egyenjogúsáért, a környezetvédelemért? Beszélj ezekről az ügyekről, és fejtsd ki a nézeteidet!

92. Mi az, ami legjobban bosszant a piacodon, és hogyan csinálod ezt másként?

93. Volt, van, vagy lesz valamilyen médiamegjelenésed, előadásod? Posztolj róla!

94. Készíts interjút a közönséged számára fontos és népszerű celebbel, iparági nagyágyúval!

95. Mikor adakoztál, vagy tettél meg valamit jószándékból, anélkül, hogy üzleti megtérülést vártál volna? Számolj be erről a követőidnek, és mutasd meg, hogy milyen nagy lelked van!

Termékbemutatás

A termékedet, szolgáltatásodat bemutató posztok segítségével még inkáb fel tudod kelteni a követőid érdeklődését a vásárlás iránt, és el tudod ültetni a fejükben, hogy mennyire jó minőségű az amit kínálsz. Fontos azonban, hogy ezek a posztok kellően kreatívak, izgalmasak legyenek, hiszen ha csak unalmas módon megosztod a terméked, arra senki nem fog jól reagálni.

96. Készíts egy demonstrációs posztot! Mutasd be videóban, hogyan használod, teszteled extrém körülmények között a terméked, szolgáltatásod!

97. Küldj termékmintákat influencereknek és kérd meg, hogy teszteljék a terméked, majd oszd tovább ezt a tartalmat!

98. Te mit szeretsz a legjobban a termékedben, szolgáltatásodban? Mondd el egy videóban, vagy mutasd meg fotókkal, vagy írd le az élményt!

99. Készíts “unboxing”, azaz termék kicsomagolós videót, vagy kérd meg az ügyfeleidet, hogy készítsenek ők ilyen videókat és küldjék el neked! A legjobbakat kiposztolhatod, sőt a legjobb videókat beküldő felhasználókat külön jutalmazhatod is.

100. Gondolkozz el rajta, milyen előtte-utána fotót, videót tudnál készíteni, ami megfelelően, izgalmasan láttatja, hogy milyen eredményt képes elérni a terméked/szolgáltatásod?

101. Milyen egyedi hozzáadott értékekekkel, funkciókkal rendelkezik a terméked, szolgáltatásod? Izgalmas a garanciád? Szuper gyors az ügyfélszolgálat? Ingyenes a visszaszállítás? Beszélj ezekről!

102. Készíts kreatív, stílusos fotókat a termékedről, szolgáltatásodról! Használj filtereket, hogy egyedi képvilágot hozz létre, vagy dolgozz flat lay dizájnnal, hogy feldobd az elrendzést, vagy készíts nagyon közeli fotókat, lassított vagy gyorsított felvételeket. Tengernyi technikai és beállításbéli lehetőséged van vizuálisan feldobni egy fotót. Tálald gusztusosan, egy egyedi aspektusból a terméked, hiszen ha izgalmas a fotó, önmagában, szöveg nélkül is értékes tartalom lehet belőle.

103. Készíts egy “hogyan készül” jellegű posztot, vagy videót, melyben egy adott termék elkészítésének mutatod be a hátterét! Ha szolgáltatásod van, akkor ennek mutasd be a fejlesztési lépéseit!